Влизането на България във валутния механизъм ЕRM II, наричан чакалнята за

...
Влизането на България във валутния механизъм ЕRM II, наричан чакалнята за
Коментари Харесай

Борисов отложи влизането в чакалнята за еврото

Влизането на България във валутния механизъм ЕRM II, именуван " чакалнята " за еврото ", още веднъж се отсрочва. Миналата година държавното управление и европейските сътрудници се схванаха, че България би трябвало да извърши поредност промени и да се причисли към Европейския банков съюз, с цел да получи покана да влезе в преддверието. Беше подложен и период - юли 2019 г.  

Но изненадващо в събота министър председателят Бойко Борисов разгласи, че " България може да се причисли към Валутния механизъм до 12 месеца. Той написа това в профила си във Facebook във връзка на най-новия отчет на рейтинговата организация   " Стандард енд Пуърс ". Именно в този отчет излиза наяве, че българското държавно управление няма подготвеност да отчете напълно свършена работа и че вероятността за влизане в чакалнята за еврото се отсрочва с нови 12 месеца.  

" Стандард енд Пуърс " (Standard&Poor`s) потвърждава кредитния рейтинг на България с позитивна вероятност. Фискалната и външната позиция на страната остават мощни, а упованията за икономическия напредък се правят оценка като удобни. Положителната вероятност пред рейтинга отразява забележителната възможност България да се причисли към ЕRM II през идващите 12 месеца ", се споделя в публично известие на организацията, което и самият министър председател цитира. 

" Повечето от поетите задължения са изпълнени или са в развой на осъществяване, само че вероятността може да бъде ревизирана надолу, ако напредъкът по пътя към участие в еврозоната загуби скорост за нескончаем интервал ", предизвестяват от Standard&Poor`s. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР